25. kolesarski vzpon na Kum bo 13. septembra

Start bo v nedeljo 13.9.2015 ob 10:00 uri s parkirišča pri Delavskem domu v Trbovljah (nasproti trgovine Spar). Lahko se boste prijavili v tekmovalno skupino, kjer se bo tekmovalcem meril čas vožnje, ali pa v rekreativno skupino (omejitev dve uri in pol).

 

Startnina znaša 15€. Vzpon bo ob vsakem vremenu. Udeleženci kolesarskega vzpona na Kum se bodo lahko prijavili na startu od 7:45 do 9:45 ure.

 

OPIS PROGE:

 

Start je pri Delavskem domu v Trbovljah. Kolesarji se bodo za ogrevanje v strnjeni koloni s spremstvom zapeljali po Trbovljah do mestnega parka in nato mimo Trboveljske bolnišnice po enosmerni cesti skozi center in po dolini do mosta čez Savo. Ob vznožju vzpona bo tako kot vedno leteči start za tekmovalce. Skupna dolžina proge je 15km. Tekmovalnega dela in vzpona je 9km. Zadnja dva kilometra nista asfaltirana, vendar bo cesta dan pred prireditvijo očiščena in urejena. Višinska razlika od vznožja do vrha je okrog 1000m saj je nadmorska višina železniške postaje v Trbovljah 216m, Kum pa je visok 1220m nad morjem.

 

Vsak udeleženec se podaja na pot na lastno odgovornost in sprejema ukrepe za lastno varnost. Med kolesarskim vzponom bo popolna zapora ceste na tej trasi, ob povratku pa zapore ne bo zato velja opozorilo, da se kolesarji v dolino vračajo v skladu z ZAKONOM O VARNOSTI V CESTNEM PROMETU. Organizator ne odgovarja za škodljiva dejanja, ki jih udeleženci vzpona napravijo napram tretjim osebam in osebam udeleženim na vzponu. Zaščitna čelada je obvezna.

 

Informacije: GSM 031 439 150 (Marjan Meserko)

Vabljeni!

 

Organizator:

KD PARTIZAN TRBOVLJE

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top