21. Mednarodni plavalni miting – »Miklavž 2012«

Plavalni klub Olimpija iz Ljubljane je bil organizirator že 21.-ega plavalnega mitinga »MIKLAVŽ 2012«, ki se je odvijal v soboto v pokritem bazenu Tivoli. Tekmovanja se je udeležilo 27 klubov s kar 552-timi plavalci, ki so prihajali iz Slovaške, Hrvaške, Srbije, Avstralije in Slovenije.

Tekmovanja so se udeležili tudi plavalci iz PK Lafarge cement Trbovlje s trinajstimi plavalci: Kaja Imperl, Karmen Kovač, Klara Volaj, Nina Kos, Karin Stražar, Živa Brglez, Daša Krajnc, Nika Todorovič Tia Tara Zupančič pri dečkih pa brata Tilen in Žiga Šintler, Marcel Urbanija in Jaka Jeršin .

 Vsi omenjeni mladi plavalci so pokazali ogromen napredek, ki se v plavanju pokaže le z veliko vloženega truda, volje in odrekanja. Prav vsi so popravljali os. rekorde in se v svojih letnikih uvrščali med najboljše. Je pa res, da so bili tudi na tej tekmi, tako kot v Mariboru, v podrejenem položaju, saj so tekmovali s starejšimi konkurenti, ki imajo pravico plavanja v istih kategorijah, samo še v tem koledarskem letu. Tako bi lahko poročali o medaljah, a bomo na to morali počakati do februarja, ko so na sporedu Državna prvenstva. Najuspešnejša v točkovnem smislu, torej po vrednosti rezultata, sta bila Klara Volaj na 50 prosto pri dekletih in Tilen Šintler na 100 prsno, kjer mu je do odličja zmanjkala le sekunda.

Ne smemo pa mimo plavalcev, ki se v tekmovalnem smislu niso uvrščali med najboljše, a so z napredkom v tehničnem in rezultatskem smislu presenetili trenerja ( solidna tehnika plavanja , obrati, štarti), in se uvrščali v sredino nastopajočih. Jaka Jeršin, Marcel Urbanija, Daša Kranjc, Nika Todorovič so močno popravljali svoje osebne rekorde, ter si s prikazanim tehničnim znanjem odprli vrata za nastope na še večjih tekmovanjih. Navdušila pa je komaj osemletna najmlajša plavalka Tia Tara Zupančič, ki se je po enoletnem učenju tehnik plavanja, že uvrščala med najboljše v svojem letniku in dokazala, da jabolko ne pade daleč od drevesa.
Po prikazanem so v klubu z mladimi plavalci izredno zadovoljni in z optimizmom zrejo v prihodnost, ko se bodo udeležili Božično-novoletnih priprav v standardni bazi v Cerknem. Upati je le na usposobitev cementarniškega zimskega bazena, da dokažejo, da kljub težavam ostajajo klub s talenti in perspektivo.

V soboto pa plavalce že čaka novo merjenje moči v Kranju, kjer bo potekal memorial v spomin na tragično preminulo plavalko Špelo Rebolj, ki je izgubila življenje v letalski nesreči na Korziki.  

Avtor: Darko Raušl

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top