20 let Literarnih prijateljev pri DUT

19.junij 1996 je zapisan za dan ustanovne seje Odbora za literarno dejavnost pri DUT, Marja Kužnik je postala prva predsednica. Njeno funkcijo, ki jo je opravljala deset let, je prevzela za leto dni Marinka Bučar, sedaj je na čelu Andrej Železnik.

Kratek povzetek vseh dogajanj je zabeležen v zborniku Literarni prijatelji 20 let, ki je bil izdan ob tej priložnosti.
Stoštirideset literarnih večerov, sodelovanje na enainpetdesetih kulturnih prireditvah, več kot dvajset gostovanj po Sloveniji pove o njihovem delu. Medse so povabili številne domače avtorje, ki bi ostali brez njih anonimni, tiste, ki so del svojega življenja preživeli v tem črnem ali sivem kraju, z najvišjim dimnikom v Evropi.
Za njihovo delo se je pisno zahvalila Vesna Gabrič, ki je bila tokrat službeno zadržana, zato se je v imenu občine slavljencem zahvalila Urška Poznič Goršek. Za dobro delo so jim čestitali in obljubili sodelovanje društvena pevska zbora in podružnična osnovna šola Alojza Hohkrauta.
Tokratni literarni večer je vodila Lucija Cestnik, pesmi so prebirali člani literarnih prijateljev, njihovi članici Katarina Cestnik in Vida Vozel sta tudi zapeli, ušesa so božali zvoki orkestra Poco meno mosso, svoj glasbeni prispevek tudi tokrat dodal Franci Vrtačnik, zapela je učenka Maja iz Podružnične osnovne šole Alojza Hohkrarauta.
Polna dvora in navdušen aplavz obiskovalcev sta povedala več od besed.
Hudomušno napisane rime Marine Bedetek, ki so jih slavljenci zapeli na začetku in koncu literarnega večera so dodali poseben pečat.
Po končanem uradnem delu so obiskovalci nadaljevali večer s prijetnim druženjem ob pripravljenih dobrotah.

1a6bf5ac-f277-4f64-8d3d-dd95abe3331d 058f4296-26e4-4120-860a-c1eae127babc

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top