18. Velikonočni miting

V soboto se je številčna zasedba našega kluba udeležila tradicionalnega,  18.- tega Velikonočnega mitinga v Celju. Namen ali smoter tega tekmovanja je bil predvsem pregled opravljenega dela v minulem obdobju in razvijanje skupinske pripadnosti klubu, v tekmovalnem smislu pa kontrola stanja treniranosti in pogled na konkurente.

Kar 275 plavalcev iz 16. slovenskih  klubov se je merilo za odličja,  med katerimi je bila tudi 15 članska ekipa »rutinerjev in učencev« iz plavalnega kluba Lafarge Cement.  Klubske barve so zastopali Nejc Kos ,Tilen in Žiga Šintler, Jaka Jeršin, Andraž Kovačič in Marcel Urbanija pri dečkih , ter pri deklicah Karmen Kovač , Klara Volaj , Nina Kos, Kaja Imperl, Daša Krajnc, Nika Todorovič , Urška Zupanc  in najmlajša Tia Tara Zupančič.

Plavalci so bili razvrščeni v tri kategorije in sicer kadeti-nje in starejši , dečki/deklice in mlajši dečki/mlajše deklice. V mlajši kategoriji  je za odlične uvrstitve poskrbel Žiga Šintler, ki je v petih nastopih kar 5 x zmagal. Konkurente je premagal v vseh 50 metrskih disciplinah in na 100 mešano. Njegov uspeh sta odlično dopolnila v starejši kategoriji brat Tilen, ki je bil prvi na 100 prsno, drugi na 100 hrbtno in 2 x tretji na 100 delfin in 200 mešano in  Nejc Kos, prvi na 100 hrbtno, 3 x drugi na 100 prsno, 100 delfin in 200 mešano, ter tretji na 100 prosto.

Pri dekletih so se stopničk veselile Klara Volaj , ki je zmagala na 100 prsno, ter bila tretja na 200 mešano, ter Kaja Imperl, srebrna na 100 hrbtno. Odličje se je izmuznilo s četrtim mestom tudi Nini Kos, a je s svojim plavanjem dokazala, da še ni rekla zadnje besede. Velika osmoljenka je bila tudi Daša Krajnc, ki je bila 2 x četrta, a dokazala svoj potencial v prihodnosti. V  mlajšem letniku pa je nadarjenost  zopet kronala s tremi priznanji  najmlajša Tiatara Zupančič.

Za prijetno presenečenje pa so poskrbela tudi dekleta v zanimivi štafeti 6 x 50m prosto, sestavljeni iz letnika 1999 pa do 2004, ki so osvojila srebrno odličje. Za štafeto  so nastopile: Klara Volaj, Kaja Imperl, Karin Stražar, Daša Krajnc, Nika Todorovič in Tiatara Zupančič.

Ne smemo pa mimo plavalcev, ki se v tekmovalnem smislu niso uvrščali med najboljše, a so z napredkom v tehničnem in rezultatskem smislu presenetili trenerja  (solidna tehnika plavanja, obrati, štarti), in se uvrščali v sredino nastopajočih.  Jaka Jeršin, Marcel Urbanija, Andraž Kovačič, so močno popravljali svoje osebne rekorde, ter si s prikazanim tehničnim znanjem odprli vrata za nastope na še večjih tekmovanjih.

Po prikazanem so v klubu z mladimi plavalci izredno zadovoljni in z optimizmom zrejo v prihodnost, ko se bodo udeležili prvomajskih priprav v standardni bazi v Moravskih toplicah. Upati je le še na čim hitrejše odprtje letnega bazena, da dokažejo, da kljub težavam ostajajo klub s talenti in perspektivo.

Darko RAUŠL, PK Lafarge Cement

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top