Trboveljčani najuspešnejši na 3. pokalni tekmi Karate zveze Slovenije

V nedeljo, 13. novembra, se je na tradicionalni lokaciji v Kanalu ob Soči odvijala 3. Pokalna tekma Karate zveza Slovenije za tekmovalce do 18 let. Nastopilo je 350 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 slovenskih klubov. Karate klub Trbovlje so zastopali: Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Tilen Grivec, Žan Lukač, Denis Šehič, David Babič, Kenan in Alen Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Živojin Babič. Vodili so jih trenerji Maks Šmidhofer, Edin Salkič in Miha Kovačič.

V katah posamezno je tokrat edina po medalji posegla Simona Češarek in sicer z drugim mestom v kategoriji deklic. Tik pod odrom za zmagovalce je obstal Uroš Markuljevič med mlajšimi kadeti. V katah ekipno so bile vse ekipe uspešne. Prvi mesti sta osvojili ekipi kadetov in mladincev, druga mesta pa ekipe deklic, dečkov in mlajših kadetov. Športne borbe so nam ponovno prinesle najvišje število medalj. V kategoriji dečkov do 35 kilogramov je Denis Šehič osvojil bronasto medaljo. Prav tako bronasti so bili mlajši kadeti Kenan Isakovič do 40 kilogramov, Marko Markuljevič do 45 kilogramov ter njegov brat Uroš v kategoriji do 50 kilogramov. Med kadeti do 57 kilogramov je svojo prvo zmago na pokalnih tekmah dosegel Ervin Salkič, ki je v finalu premagal klubskega kolega Domna Zidarja. Med mladinkami do 53 kilogramov je Urša Haberl osvojila tretje mesto, njena starejša sestra Barbara pa v eni težnostni kategoriji višje prvo mesto. Tretji mesti med mladinci sta dosegla Luka Perc do 68 kilogramov ter Živojin Babič nad 76 kilogramov. Srebrno medaljo si je priboril Luka Ferlin v kategoriji do 76 kilogramov, medtem ko se je Ajdin Mujkanovič zavihtel na najvišjo stopničko nad 76 kilogramov.

Trenerji so bili izredno zadovoljni saj je bil Karate klub Trbovlje najuspešnejši klub na tej pokalni tekmi, vendar časa za počitek ni. V prihodnjih štirih tednih čakajo Trboveljčane še najpomembnejše tekme ob koncu leta, kjer bo zopet potrebno pokazati dobro formo.
REZULTATI:

KATE POSAMEZNO:
Deklice:
2. mesto: Simona ČEŠAREK

KATE EKIPNO:
Dečki:
2. mesto: Denis ŠEHIČ, Tilen GRIVEC in Žan LUKAČ
Deklice:
2. mesto: Eva KOLANDER, Klara LESAR in Simona ČEŠAREK
Ml. kadeti:
2. mesto: Denis ŠEHIČ, Marko in Uroš MARKULJEVIČ
Kadeti:
1. mesto: Alen ISAKOVIČ, Domen ZIDAR in Ervin SALKIČ
Mladinci:
1. mesto: Domen ZIDAR, Luka FERLIN in Luka PERC

ŠPORTNE BORBE:
Dečki do 35 kg:
3. mesto: Denis ŠEHIČ
Ml. kadeti do 40 kg:
3. mesto: Kenan ISAKOVIČ
Ml. kadeti do 45 kg:
3. mesto: Marko MARKULJEVIČ
Ml. kadeti do 50 kg:
3. mesto: Uroš MARKULJEVIČ
Kadeti do 57 kg:
1.mesto: Ervin SALKIČ
2.mesto: Domen ZIDAR
Mladinke do 53 kg:
3. mesto:Urša HABERL
Mladinke do 59 kg:
1. mesto:Barbara HABERL
Mladinci do 68 kg:
3. mesto: Luka PERC
Mladinci do 76 kg:
2. mesto: Luka FERLIN
Mladinci nad 76 kg:
1. mesto: Ajdin MUJKANOVIČ
3. mesto: Živojin BABIČ

unnamed-4 unnamed-2 unnamed-3

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top