13. maturantska četvorka “European Quadrille Dance Festival” tudi v Trbovljah

Plesni center Zasavja in Občina Trbovlje vabita na 13. maturantsko četvorko, ki bo v petek, 23. maja 2014, ob 12. uri v mestnem parku.

23. maj 2014 – Slovenski dan plesa. To je moto letošnje najbolj množične prireditve “maturantska četvorka”, ki bo potekala na zadnji šolski dan slovenskih maturantov in sicer v petek, 23. maja 2014, ob tocno 12. uri in v več kot 40. krajih šestih evropskih držav. Moto je jasen in odločen ne alkoholu ter prepovedanim drogam.

Glavni koordinator plesanja ulične četvorke, ki poteka v okviru projekta EQDF (European Quadrille Dance Festival), Rudi Kocbek, želi, da bi maturantom ta dogodek ostal v lepem spominu:

Želimo, da maturantje druženja in plesnega dogodka ne bi izkoristili za opijanje. Zato smo veseli aktivne podpore dogodka Ministrstva za zdravje, policije, Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, inšpekcijskih služb, nevladnih organizacij in lokalne skupnosti. V vseh mestih, kjer bo potekala prireditev pod okriljem Plesne zveze Slovenije, so se lokalni soorganizatorji obvezali, da bo dogodek izpeljan dostojno in v ponos vsem. Vsi plesoči bodo prejeli tudi zapestnice “Plešem 0,0 2014”.

Tradicionalna Maturantska četvorka bo potekala v 20. slovenskih krajih in več kot 20. krajih v šestih evropskih državah. Plesoče bo po radijskem signalu Radia Slovenija International tako v Sloveniji kot v tujini, pozdravil v materinem jeziku priznani voditelj.

Najmanj 30 tisoč plesalcev na slavnostni maturantski četvorki

Organizatorji pričakujejo letos najmanj 30 tisoč plesalcev. Najbolj množična udeležba v Sloveniji bo v Mariboru, kjer jih bo plesalo več kot 3000. Plesali bodo tudi v Kranju, Novem mestu, Murski Soboti, Lendavi, na Ptuju, v Velenju, Trbovljah, Litiji, Sežani, Črnomlju, Kočevju, Sevnici, Domžalah, Slovenskih Konjicah, Šentjerneju, Ljutomeru in v Ajdovščini. V tujini bo vključenih v projekt EQDF2014 še skupno več kot 20 mest (Slovaška, Estonija, Madžarska, Hrvaška, Srbija…). Največ jih bo plesalo na Slovaškem.

Posebnost letošnje prireditve bo tudi »v živo« javljanje (ob 11.30) preko Radia Si iz treh prizorišč v Sloveniji in iz Estonije, Slovaške, Srbije in Madžarske.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top