8. Mednarodni pokal Goriška

Plavalni klub Nova Gorica je v četrtek na Dan Državnosti na mestnem kopališču gostil 8. Mednarodni pokal Goriška za vse kategorije. Med 298 plavalci je najboljši rezultat mitinga s kar 808 točkami FINA dosegla Trboveljčanka iz kranjske Zvezde, Tjaša Vozel.

Lepo in temperaturno blago vreme, ter odlično pripravljeno tekmovališče je novogoriškem mestnem bazenu plavalcem in gledalcem nudili vse, kar je potrebno. Med 298 plavalci je bila sicer večina mladih slovenskih upov, med katerimi so se izkazali tudi zasavski, a tudi dobrih članskih izidov ni manjkalo. Za najboljša v absolutni kategoriji sta poskrbela Tjaša Vozel in Ljubljančan Anže Tavčar.

V elitni družbi zmagovalcev posameznih disciplin so se prav v družbi Vozlove (ki je deklasirala žensko konkurenco), znašli tudi člani plavalnega kluba Lafarge Cement, ki so se kar 16 x povzpeli na zmagovalni oder. Najuspešnejša od domačih plavalcev sta bila Daša Krajnc, ki je dosegla tri zmage na 50 in 100 prsno, ter 400 prosto in Žiga Šintler, zmagovalec na 50 prosto, 200 prsno, 400 prosto, ter drugi na 200 prosto. Točkovno najboljši rezultat v svoji kategoriji pa je Žiga osvojil na 400 prosto in s tem tudi pokal v trajno last.

Boberček 01

Njun uspeh so z dobrim plavanjem dopolnili tudi ostali trboveljski plavalci, ki so z rezultati potrdili dobro delo v domačem bazenu. Tako je 2 x stal na najvišji stopnički tudi Tilen Šintler in sicer na 100 in 200 prsno, srebro pa je dosegel na najkrajši razdalji na 50 prsno. Nejc Kos je bil drugi na 200 prsno in tretji na 400 prosto, Kaja Imperl pa se je prelevila v delfinistko, kjer je na 50 metrov dosegla 3. Mesto, tako kot na 100 hrbtno. Do kolajne sta priplavala tudi Nika Todorovič, tretja na 200 hrbtno in Jaka Jeršin, drugi na 100 hrbtno.

V soboto pa je v muhastem poletnem vremenu PK Fužinar izvedel že 11. Mednarodni miting Boberček. Tekmovanje, namenjeno mlajšim tekmovalcem, je potekalo v odlični organizaciji ravenskega plavalnega kluba. Mitinga so se udeležili plavalci in plavalke iz 11 slovenskih in enega avstrijskega kluba.

Tako kot že vrsto let zapored, so se tekme udeležili tudi plavalci PK Lafarge cement. Tokrat z nekoliko skromnejšo, a pomlajeno ekipo štirih plavalcev. Barve našega kluba so zastopali: Brina Rozina, Tiatara Zupančič, Daša Kranjc in Jan Lah Škrbec. V konkurenci 195 plavalcev, sta debitanta na Boberčku, Brina in Jan, razveselila z dobrimi nastopi. Navkljub starejši konkurenci je Brina je v disciplini 100m prsno zasedla 11. Mesto, na 50m prosto pa 18. Janu je prevelika začetniška vnema na startu preprečila dobro uvrstitev na 50 delfin. Zato pa je svoj nastop z odliko opravil na 50 prosto. Z odličnim rezultatom se je povzpel na 24. Mesto , med leto starejšimi tekmovalci. Z dobrimi rezultati, v vseh štirih disciplinah, sta opravili tekmovanje tudi Daša in Tiatara. Daša je vidnejše uvrstitve dosegla na 50 delfin- 9., 50 prosto-8. In 100 prsno 4. Mesto. Tiatara pa je na 50 delfin zasedla 5., 100 hrbtno in 100 prsno, nehvaležno 4., na 50 prosto pa 2. Mesto. Z vsakim startom sta izboljšali osebne rekorde, ter se obe uvrstili v finalno disciplino 200m mešano, kamor se je uvrstilo osem najboljših plavalcev iz vsake kategorije, z najboljšim seštevkom točk vseh štirih dnevnih nastopov. Kljub utrujenosti sta dekleti rutinirano opravili z nastopom, saj je Tiatara osvojila odlično 2. Mesto. Daša pa je bila peta.

Tako se tudi letošnji Boberček ni izneveril tradiciji: domov so se vrnili premočeni, a zadovoljni z odplavanimi rezultati in medaljami okrog vratu.

Boberček 01

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top