10 krogov za 10 nasmehov začenja svoje kroge v Trbovljah

Spoštovani prijatelji športa in dobre volje!

Leto je naokoli in zopet je prišel čas za izvedbo enega največjih športno humanitarnih projektov v Sloveniji, humanitarnega projekta 10 krogov za 10 nasmehov, kjer bomo skupaj z vami tekli ali hodili, v 10 različnih mestih, za 10 pomoči potrebnih družin ali posameznikov; vse za dober namen.

10 krogov za 10 nasmehov ni naslov izbran po naključju.
10 krogov je metafora za 10 krajev, ki jih obiščemo vsako leto. Nekateri razberejo iz naslova, da morajo preteči 10 krogov. Daleč od tega, saj ni nujno teči in ne nujno 10 krogov. Šteje že to, da nas počastite s svojim obiskom kadarkoli v času dogodka in naredite vsaj en krog na poljuben način. Vaša pomoč pa se šteje kot prispevek v vrednosti 10€ za odrasle ali 5€ za otroke. V zameno za to vas čaka darilna vrečka in osebno zadovoljstvo , da boste pomagali tistim, ki so pomoči potrebni.

Bo pa v vsakem kraju član našega društva pretekel 42 km. Nekateri izmed tekačev vidijo izziv v tem, da se mu pridružijo v tem podvigu, nekateri pa mu nudijo samo podporo.
Letos so lokacije posameznih dni rahlo spremenjene, in sicer se bodo zvrstile v naslednjih terminih:
– Petek, 20.5.2016 TRBOVLJE, NOGOMETNI STADION RUDAR
– Sobota, 21.5.2016 RADOVLJICA, STADION OŠ A.T.LINHARTA RADOVLJICA
– Nedelja, 22.5.2016 TOLMIN, STADION TOLMIN
– Ponedeljek, 23.5.2016 ŠKOFJA LOKA, STADION ŠKOFJA LOKA
– Torek, 24.5.2016 PTUJ, STADION PTUJ
– Sreda, 25.5.2016 LJUTOMER, STADION LJUTOMER
– Četrtek, 26.5.2016 RAVNE NA KOROŠKEM, NOGOMETNI STADION RAVNE NA KOROŠKEM
– Petek, 27.5.2016 KOPER, ATLETSKI STADION BONIFIKA
– Sobota, 28.5.2016 TREBNJE, STADION TREBNJE
– Nedelja, 29.5.2016, LJUBLJANA-TACEN, ATLETSKI STADION POLICIJSKE ŠOLE TACEN

10 nasmehov pa predstavlja 10 posameznikov ali družin, katerim namenimo zbrana sredstva 100%. Nasmeh je tisto, kar nas žene, da organiziramo ta dogodek. Namreč hvaležnost in veselje, ki nam ga prejemniki vrnejo, je nepopisno.

Za organizacijo dogodka sredstva priskrbimo iz sponzorskih sredstev ali dobička od prodaje naših izdelkov. Zato vaš obisk in donacija resnično pomenita boljši jutri za nekoga.

TEDEN GIBANJA IN TOTAL INCLUSION

V času našega projekta poteka tudi Teden gibanja – Move Week. To je vseevropski projekt in del kampanje Sedaj se gibamo – NowWeMove. Letos bo Teden gibanja potekal med 23. in 29. majem. ISCA – Mednarodna zveza za šport in kulturo je glavni koordinator, v Sloveniji pa je to vlogo prevzela Športna unija Slovenije. Cilj Tedna gibanja je širša evropska promocija koristi aktivnosti in redne udeležbe v športnih in drugih fizičnih aktivnostih. V društvu Never Give Up smo se tudi letos odločili da bomo eden izmed agentov, ki bo podprl ta dogodek.

Ker smo letošnji projekt imeli možnost razširiti še dodatno, smo se v sodelovanju s Športno Unijo Slovenije (v okviru projekta Total Inclusion) in Zvezo za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite odločili, da bomo sledili viziji zveze, ki je med drugim tudi ustvarjanje ugodnega okolja za razvoj športa invalidov v Sloveniji, vključevanje oseb z invalidnostjo v športne aktivnosti ter razvoj množičnega in vrhunskega športa invalidov. Zato je letošnji projekt posvečen invalidom, ki so še posebej toplo vabljeni na dogodek. Donacija za invalide na dogodku ne bo obvezna, v zahvalo pa bo vsak izmed njih prejel praktično darilo.

V primeru, da se kot organizacija, ki pomaga ali podpira šport invalidov želite skupinsko udeležiti enega izmed dogodkov, nas prosim kontaktirajte na e-mail naslov: robert@nevegiveup.si ali pokličete na telefon 051 436 505. Kontakt Robert Šmid

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top