1. memorialni veteranski nogometni turnir ing. Alfreda Petriča

V soboto, 22.06.2013 je na stadionu Rudarja potekal nogometni turnir veteranov, ki je bil posvečen spominu na človeka, ki je v prejšnjem tisočletju več desetletij skrbel za ime in ugled NK Rudar Trbovlje. To je bil ing. Alfred Petrič.

Trenutni trboveljski veterani so na ta športni dogodek povabili veliko starejših veteranov, ki so se povabilu odzvali in prav lepo je bilo videti toliko nekdanjih igralcev Rudarja skupaj v tem sobotnem jutru. Iskreni stiski rok, skoraj pozabljeni objemi, nasmehi in spomini, vse to je bilo čutiti pri starostah nogometa v Trbovljah. Na turnir je iz Ljubljane prišla, v spremstvu sina Roka, tudi ga. Tatjana Bizjak, hčerka ing. Petriča.

Turnir se je pričel z uradno otvoritvijo oz. z predgovorom uradnega napovedovalca, ki je vsem zbranim voščil dobrodošlico in predstavil še kratek življenjepis spoštovanega inženirja. Nato je besedo predal predsedniku veteranske sekcije NK Rudar Trbovlje g. Darinu Rižnerju, ki je v imenu veteranov najprej pozdravil vse navzoče, v nadaljevanju pa je izrazil veselje ob pripravi tega turnirja v spomin na človeka, katerega so imeli mnogi čast spoznati, njegovo delo pa se pozna še dandanes. Kot zadnja je par besed o svojem očetu povedala tudi ga. Tatjana Bizjak. Bila je zelo srečna ob tem dogodku in ob koncu se je z ganjenim glasom zahvalila veteranom za pripravo turnirja v čast in spomin na njenega očeta.

Ob zaključku uradne otvoritve je sledil nato še minutni stoječi aplavz v spomin na spoštovanega inženirja in njegova velika dela v klubu. Naj tukaj dodam, da je za delo v športu ing. Petrič prejel razna priznanja, med njimi tudi Bloudkovo nagrado leta 1973 za organizacijsko delo v športu, leta 1987 je prejel prvojunijsko nagrado občine Trbovlje iz rok tedanje županje Franje Šprogar, leta 1995 pa je postal tudi častni član Nogometne Zveze Slovenije, kar je seveda veliko priznanje.

Po uradni otvoritvi je sledil tekmovalni del v katerem so nastopili Veterani NK Rudar Trbovlje, Veterani NK Zagorje ob Savi in fantje iz navijaške skupine Kamnita.

Za veterane Rudarja so nastopili Franc Hace, Šefik Alič, Ranko Madžarevič, Aleš Florjanc, Aziz Memiševič, Jano Sotenšek, Milenko Sivko, Čazim Mazreku, Boštjan Jezerkič, Antonio Buovski, Matjaž Brundič, Milan Karamarkovič, Matej Kirbiš, Mehmedalija Pjevič in Ibrahim Fejzič.

Za veterane Zagorja pa so nastopili Renato Mrežar, Damjan Drnovšek, Igor Gošte, Adin Mujčinovič, Nermin Isič, Zvone Razboršek, Anton Drgan, Šezudin Nišič, Tadej Grčar, Damjan Judež, Tomaž Trdin, Samo Rozina in Aleš Kavčič.

Ekipa Kamnite, katero je vodil Igor Matanovič pa je nastopila s sledečimi igralci: Dobravc Miha, Prašnikar Gašper, Sušnica Marinko, Hendija Domen, Mujezinovič Omer, Pavlovič Dejan, Perič Maravila, Sladič Luka, Abdič Sevludin, Došen Marko, Kerič Mujo, Jambrovič Tadej, Dobravc Daniel, Petauer Žiga in Jager Matic.

Najprej je bilo na vrsti srečanje med veterani NK Rudar Trbovlje in NK Zagorje ob Savi. Pred samim pričetkom srečanja pa so se vsi ob minuti molka poklonili spominu na še enega člana velike Rudarjeve družine, ki je nedavno preminil. Odličen nogometaš, v nekem obdobju tudi funkcionar Rudarja, vedno prisrčen sogovornik in velik poznavalec zgodovine Rudarja, to je bil gospod Milan Breznikar, za starejše veterane Čita.

In kako so fantje odigrali srečanja??
Prvo srečanje med Rudarjem in Zagorjem se je končalo z rezultatom 2:0 za trboveljčane, pri katerih sta bila uspešna Aleš Florjanc in Čazim Mazreku.

V drugem srečanju je ponovno nastopila veteranska ekipa Rudarja, njihov nasprotnik pa je bila ekipa Kamnite. Tudi to srečanje so dobili veterani Rudarja z enakim rezultatom kot v prvem srečanju, torej 2:0. Tokrat sta se med strelce vpisala Matej Kirbiš in Aziz Memiševič, ki je bil uspešen s kazenskega strela.

Tretje srečanje med ekipama veteranov Zagorja in ekipo Kamnite se je, po par zgrešenih strelih na obeh straneh, končalo z rezultatom 0:0, fantje pa so se odločili, da bodo streljali še kazenske strele, v katerih so bili boljši veterani iz Zagorja, ki so tako zmagali z rezultatom 2:4.

Kakorkoli že, rezultati v soboto niso bili važni, saj so se organizatorji odločili, da vsem ekipam podelijo le pokale za udeležbo in ne dosežena mesta. Tako je tudi prav, saj je bil namen turnirja v prvi vrsti spomin na ing. Alfreda Petriča, v drugi vrsti pa so organizatorju želeli nekako skupaj dobiti veterane različnih starosti in generacij. To jim je seveda več kot le uspelo, saj smo ob koncu lahko videli še veliko prisrčnih trenutkov druženja nekdanjih trboveljskih asov ter novih mlajših veteranov.


 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top